Yvonne Veen - Glinsterend Glas
RSS

Recente posts

casten
Drie Koningen tentoonstelling
Kunst in de tuin
Kunst op vakantie
Kunst op vakantie 27 juli 2014

Categorieën

april 2013
augustus 2012
augustus 2013
december 2013
februari 2014
januari 2013
januari 2015
juli 2013
juli 2014
juni 2014
maart 2013
maart 2014
mei 2013
november 2013
november 2014
oktober 2012
september 2012
september 2014
Mogelijk gemaakt door

Mijn blog

casten

Het is leuk om af en toe iets nieuws uit te proberen. Daarom heb ik een poging gedaan om te "casten".  Hiermee creëer je een dikker stuk glas. Normaal heeft het glas een dikte van 6 mm. Nu heb ik een gezicht gemaakt van 4 cm dik. Hiervoor heb ik eerst een gezicht gemaakt van een synthetische klei. Het voordeel hiervan is dat het geen water opneemt. Daarna heb ik er een mal van gevormd met castelot, dit is een mengsel om hitte bestendige mallen te maken. Toen deze droog was heb ik hem gevuld met kleine stukjes blank glas.

Drie Koningen tentoonstelling

De afgelopen weken, nou maanden bezig geweest met de voorbereidingen voor de tentoonstelling Drie Koningen in Markant, te Wouw. Gister is alles ingericht en vanaf 16 november tot en met 11 januari is dit te bezichtigen op zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Ik zal zelf ook een aantal zondagen aanwezig zijn. data volgen nog.

Kunst in de tuin

De afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan wat nieuw werk voor de expositie KUNST IN DE TUIN te Wouw. Ik ben er dan ook niet aan toegekomen om hierover wat op mijn blog te schrijven. 
Anton en Hennie van keramiekatelier les quatre chats (www.lesquatrechats.eu) hebben hun prachtige tuin ter beschikking gesteld om daar hun keramiek te exposeren, naast het vilt van Katinka van den Hout en mijn glas. Gister was het dan zover. Het was heerlijk weer en er zijn toch een aantal mensen langs gekomen om te kijken naar al de mooie uitgestalde kunstwerken.

Kunst op vakantie

Zondag 27 juli 2014, KUNST OP VAKANTIE  in Sevenum en omstreken. De kunstmarkt werd druk bezocht op deze schitterende dag.Kunst op vakantie 27 juli 2014

Druk bezig met de voorbereidingen voor KUNST OP VAKANTIE op 27 juli 2014

Een gezellig dagje uit met Kunst op vakantie 2014

Vereniging ‘Slapen in Limburg’ organiseert op 27 juli ‘KUNST OP VAKANTIE’. 
Slapen in Limburg is een vereniging van kleine recreatieve overnachtingsbedrijven in Horst aan de Maas, zoals B&B – campings - vakantiehuizen -groepsaccommodaties – en vakantieappartementen .

Op zondag 27 juli kunt u een rondgang maken langs 10 verschillende recreatiebedrijven. Op elk bedrijf is kunst in de breedste zin van het woord te zien, te horen of te proeven.

Club van 10

                                                                    CLUB VAN 10 
10 mannen die elkaar ontmoet hebben in hun studententijd. Op zich niets bijzonders. Maar deze mannen en inmiddels ook hun vrouwen kennen elkaar dit jaar 45 jaar en dat is reden om hier extra aandacht aan te besteden. Ze zijn uitgewaaierd over de hele wereld en dit weekend komen ze bij elkaar om dit heuglijke feit te vieren.

voorjaar2

De roodborstjes hebben een nieuw nestje gevonden. Aan een kant heel jammer dat ze niet meer bij mij staan te pronken, aan de andere kant natuurlijk heel leuk dat iedereen ze zo leuk vindt. Ideeën genoeg om nog eens nieuwe te maken.
Verder ben ik aan het experimenteren met een crackle effect op glas. Ooit heb ik er iets over gelezen op internet. Zoals zo vaak gebeurt ben ik dan weer kwijt op welke site dit was. De eerste poging is mislukt. Het blijft even zoeken. Op internet heb ik wel een andere methode gevonden, alleen is dat niet het effect dat ik voor ogen heb. 

voorjaar

Het is al een paar dagen heerlijk lente weer. Je hoort de vogeltjes weer fluiten en sommige zijn druk in de weer met het bouwen van nestjes. Hierdoor geïnspireerd heb ik 2 roodborstjes gemaakt. En er zijn nog zo veel andere leuke vogeltjes, dat er vast nog meer zullen volgen.

Ontspoord

Normaal gesproken geef ik geen titels aan mijn werk. Ik vind dat je met een titel de kijker in een bepaalde richting duwt. Kijk ernaar en zie in het werk wat je er zelf in ziet of wilt zien.
                                                                                                                                  Bij dit werk maak ik een uitzondering, nu het klaar is krijgt het de titel ONTSPOORD

"gluurders"

De 6 "gluurders" hebben hun definitieve plek gevonden in Valkenswaard. Wat staan ze er mooi. Door hier en daar een stukje vensterglas te houden heb je toch niet het gevoel dat je opgesloten zit en kun je zelf nog lekker naar buiten kijken.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint