Yvonne Veen - Glinsterend Glas
Yvonne Veen


 
Is geboren in 1952 en woont en werkt in Bergen op Zoom.
 
Creativiteit loopt als een rode draad door haar leven. Het werken met glas is voor Yvonne echter geen uitgesproken keuze geweest. Het kwam toevallig op haar pad. Zij werd getroffen door de intrigerende kleuren en glinstering van het glas. Vandaar het thema "glinsterend glas". Kleuren krijgen in glas een heel eigen dimensie en door verschillende lichtinval en transparantie wordt haar werk extra boeiend.
 
Na een aantal jaren met glas in lood gewerkt te hebben, is zij de uitdaging aangegaan met glasfusen (versmelten) en combineert ze die twee ook regelmatig. Fusen is een "warm-glas-techniek", waarbij verschillende kleuren glas versmolten worden tot sculpturen, sieraden, wandobjecten en schalen.
 
Glas is voor haar een materiaal dat inspireert, verleidt, uitdaagt en onderricht, ondanks het feit dat glas een breekbare en broze materie is. Het is steeds weer boeiend om deze uitdaging aan te gaan en om hierbij niet de gebaande paden te betreden. Maar juist zo veel mogelijk de grenzen te verleggen van de mogelijkheden van het materiaal en de techniek.
 
De natuur, al het leven op aarde is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie bij het ontwerpen van haar objecten en sieraden.
 
Heeft U interesse maak dan gerust een afspraak om haar glaskunst te bewonderen in Bergen op Zoom. Zij heeft geen gewone winkel met vaste openingstijden, dus bel of mail even voor een afspraak. 

Haar werk is ook te zien en te koop bij Galerie Kaders en Kunst, Kortemeestraat 25 in Bergen op Zoom.
 
 
Buitenvest 34A
4614 AC  Bergen op Zoom
06 20091949Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint