Yvonne Veen - Glinsterend Glas
RSS

Recente posts

casten
Drie Koningen tentoonstelling
Kunst in de tuin
Kunst op vakantie
Kunst op vakantie 27 juli 2014

Categorie├źn

april 2013
augustus 2012
augustus 2013
december 2013
februari 2014
januari 2013
januari 2015
juli 2013
juli 2014
juni 2014
maart 2013
maart 2014
mei 2013
november 2013
november 2014
oktober 2012
september 2012
september 2014
Mogelijk gemaakt door

Mijn blog

casten

Het is leuk om af en toe iets nieuws uit te proberen. Daarom heb ik een poging gedaan om te "casten".  Hiermee creëer je een dikker stuk glas. Normaal heeft het glas een dikte van 6 mm. Nu heb ik een gezicht gemaakt van 4 cm dik. Hiervoor heb ik eerst een gezicht gemaakt van een synthetische klei. Het voordeel hiervan is dat het geen water opneemt. Daarna heb ik er een mal van gevormd met castelot, dit is een mengsel om hitte bestendige mallen te maken. Toen deze droog was heb ik hem gevuld met kleine stukjes blank glas. Hier heb ik genoeg van, dus dat ruimt weer een beetje op. Omdat er veel lucht tussen de losse stukjes zitten, moet de mal flink gevuld worden, maar natuurlijk net genoeg om de mal mee te vullen als het glas gesmolten is. Om hoogte aan het werk te geven is het gezicht verlijmd op een houten blok en heb ik er nog wat versieringen bij gemaakt.Het gezicht is gezandstraald.
Voor een eerste resultaat ben ik niet ontevreden. Het is een droom om eens een groter stuk te casten. Hoewel ik dan eerst nog wat ervaring zal moeten opdoen met wat kleinere stukken. Het glas en de mal moeten heel langzaam opgewarmd worden en dan lang op een hoge temperatuur blijven staan zodat al het glas de gelegenheid heeft om te versmelten. Daarna moet alles heeeeel langzaam weer afkoelen. Het is een proces dat dagen in beslag neemt. Je hebt hier dus een dosis geduld bij nodig. En ik ben toch altijd zo nieuwsgierig naar een eindresultaat..

1 Reactie op casten:

Comments RSS
replica gucci me on vrijdag 29 maart 2019 10:04
WINDOWS 10 PRODUCT KEY
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint